B2.jpg

Fototentoonstelling

Betekenen vrijheid, zingeving en genot hetzelfde voor een Japanner, een Congolees, een Bulgaar en een Amerikaan? Hoe kijken mensen in verschillende culturen en in uiteenlopende levensomstandigheden aan tegen verlangen, passie, veiligheid en bezit? Net zoals geluk en ongeluk niet te definiëren zijn, zo laat ook wat mensen precies (on)gelukkig maakt zich niet in gemeenplaatsen gieten.

In de afgelopen zeven jaar portretteerde Jan De Deken mensen in de meest uiteenlopende levensomstandigheden: van extreme armoede tot excessieve rijkdom, van oorlogschaos tot beklemmende controle, van hechte gemeenschap tot eenzame isolatie, van overlevingsstrijd tot postmaterieel verlangen naar een nieuwe identiteit.

Door geportretteerden uit verschillende werelddelen met elkaar in interactie te laten gaan in hun zoektocht naar (on)geluk, danst de fotograaf in deze tentoonstelling op de slappe koord tussen wat we delen en wat ons onderscheidt, tussen universele verlangens en culturele verscheidenheid. Soms subtiel en onderhuids; soms rauw, met een mokerslag in het gezicht.

Verwachte verschijningsdatum: voorjaar 2019. Neem contact op voor meer informatie.

Verstekelingen Japan ©Jan De Deken8.jpg